ADRIFT Forum


The place to discuss the ADRIFT Interactive Fiction toolkit

location groups

This forum is the place to learn about and discuss ADRIFT 5. Feel free to mention any bugs you find here, but please also add these to the Bugs & Enhancements list.

Please also refer to the ADRIFT 5 Wiki for more information.

location groups

Postby Batwing » Fri Jan 26, 2018 1:04 am

I'm sure I am just not seeing the forest for the trees.
I have been working on a elevator. I made a group with all the elevator locations. Then I put a task restriction on each elevator command that the player's location must be in that group. That way the player can't type in a command meant for the elevator unless he is in the elevator. Tasks are repeatable. But when I get in the elevator I can only visit each floor once. If I type in the command to revisit a floor I get an error.
I know this should be obvious, but I'm just not seeing it.
Thanks
User avatar
Batwing
 
Posts: 59
Joined: Tue Dec 03, 2002 3:44 pm
Points: 10

Re: location groups

Postby ElliotM » Fri Jan 26, 2018 1:38 am

Did you make sure that your custom task is repeatable? When you run your game in the Runner you can turn the debugger on to see what is going; it can be found under the View menu.
ElliotM
 
Posts: 1227
Joined: Tue Apr 17, 2007 8:04 pm
Location: The Midwest in the USA
Points: 13

Re: location groups

Postby Batwing » Fri Jan 26, 2018 2:58 am

Thanks for reminding me of the debugger. That showed me the problem.
User avatar
Batwing
 
Posts: 59
Joined: Tue Dec 03, 2002 3:44 pm
Points: 10


Return to ADRIFT 5.0

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 11 guests