ADRIFT Forum


The place to discuss the ADRIFT Interactive Fiction toolkit

User Function Bug when called from Character Desc

This forum is the place to learn about and discuss ADRIFT 5. Feel free to mention any bugs you find here, but please also add these to the Bugs & Enhancements list.

Please also refer to the ADRIFT 5 Wiki for more information.

User Function Bug when called from Character Desc

Postby DazaKiwi » Wed May 09, 2018 12:28 am

I have found a bug for using User Function inside a character description. It will show a
adrift Code: Select all
ERROR: <i><c>*** Bad Function - Nothing output***</c></i>
error three times in Debugger. No popup errors in Runner.

Using a task doing the same thing has no problems and outputs correctly.

Here is a demo showing the two methods.



Upvote http://www.adrift.co/bug/19189
Attachments
BasicUserFunctionTroubleShootv1.taf
(15.68 KiB) Downloaded 16 times
User avatar
DazaKiwi
 
Posts: 529
Joined: Thu Oct 21, 2010 9:05 am
Location: New Zealand
Points: 16

Re: User Function Bug when called from Character Desc

Postby DazaKiwi » Wed May 09, 2018 12:50 am

Here is Version 2 with a work around, that works BUT if you examine your character (which in this case is Bob) then the user function still works but debugger still throws Bad Function errors. Other characters it doesn't. Have not tested it with player being Player. Will do so later.
Attachments
BasicUserFunctionTroubleShoot_v2.taf
(16.02 KiB) Downloaded 10 times
User avatar
DazaKiwi
 
Posts: 529
Joined: Thu Oct 21, 2010 9:05 am
Location: New Zealand
Points: 16


Return to ADRIFT 5.0

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests