ADRIFT Forum


The place to discuss the ADRIFT Interactive Fiction toolkit

Trouble opening 5.0

This forum is the place to learn about and discuss ADRIFT 5. Feel free to mention any bugs you find here, but please also add these to the Bugs & Enhancements list.

Please also refer to the ADRIFT 5 Wiki for more information.

Trouble opening 5.0

Postby Lyricasylum » Fri Jan 24, 2020 9:44 pm

I am trying to download the latest link for the full 5.0 version. It tries to install, then gives me this error message:

"Microsoft .NET framework 2.0 SP2 needs to be installed for this installation to continue."

How do I remedy this? Thanks!
Lyricasylum
 
Posts: 76
Joined: Sat Jan 03, 2015 10:54 pm
Points: 10

Re: Trouble opening 5.0

Postby P/o Prune » Sat Jan 25, 2020 5:35 am

I had the same problem.
Had run V.5 without problems and then after an reinstallation of Win Edge, I got the same message you did.
Only thing there is to do is to download and install the 2.0 SP2
(That is, unless someone around here can come up with a better solution. :| )
D-Day in progress 86Kb (Slowly drifting)
Just a Fairy Tale: 89Kb
User avatar
P/o Prune
Site Admin
 
Posts: 4561
Joined: Mon Jun 24, 2002 8:18 am
Location: Denmark
Points: 83

Re: Trouble opening 5.0

Postby Lyricasylum » Sun Jan 26, 2020 5:48 am

I downloaded the file but now, even though the computer tells me it's installed, I can't locate it in the destination file.
Lyricasylum
 
Posts: 76
Joined: Sat Jan 03, 2015 10:54 pm
Points: 10

Re: Trouble opening 5.0

Postby P/o Prune » Sun Jan 26, 2020 6:18 am

Don't worry about the file. Just install V.5.
It worked for me.
D-Day in progress 86Kb (Slowly drifting)
Just a Fairy Tale: 89Kb
User avatar
P/o Prune
Site Admin
 
Posts: 4561
Joined: Mon Jun 24, 2002 8:18 am
Location: Denmark
Points: 83

Re: Trouble opening 5.0

Postby Lyricasylum » Mon Jan 27, 2020 3:53 am

I tried installing it again but it won't work. It goes through the installation process but when I try to run the app it gives me an error message. I even tried porting it to a USB drive from my previous computer and loading it onto my new computer but no dice.

I'm sorry to complain but I really have no idea why Version 5 works on my old computer but not my new one. Any advice would be appreciated. Thanks!
Lyricasylum
 
Posts: 76
Joined: Sat Jan 03, 2015 10:54 pm
Points: 10

Re: Trouble opening 5.0

Postby Lyricasylum » Mon Jan 27, 2020 4:47 am

NEVER MIND I GOT IT TO WORK! WOOHOO!
Lyricasylum
 
Posts: 76
Joined: Sat Jan 03, 2015 10:54 pm
Points: 10

Re: Trouble opening 5.0

Postby P/o Prune » Mon Jan 27, 2020 8:26 am

Lyricasylum wrote:NEVER MIND I GOT IT TO WORK! WOOHOO!

Good work.
What did you do?
D-Day in progress 86Kb (Slowly drifting)
Just a Fairy Tale: 89Kb
User avatar
P/o Prune
Site Admin
 
Posts: 4561
Joined: Mon Jun 24, 2002 8:18 am
Location: Denmark
Points: 83

Re: Trouble opening 5.0

Postby Lyricasylum » Mon Jan 27, 2020 11:37 pm

I just restarted my computer and tried it again.
Lyricasylum
 
Posts: 76
Joined: Sat Jan 03, 2015 10:54 pm
Points: 10


Return to ADRIFT 5.0

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests