ADRIFT Forum


The place to discuss the ADRIFT Interactive Fiction toolkit

Wrong colour

This forum is the place to discuss the older ADRIFT versions 3.9 and 4.0.

Please refer to the ADRIFT 4 Manual for more information.

Wrong colour

Postby Duncan_B » Tue Sep 25, 2012 2:21 am

User commands in the v4 Runner should appear as red. Definitely set typed colour to red. Appearing as green. A bug, perhaps?
User avatar
Duncan_B
 
Posts: 1200
Joined: Fri Apr 01, 2005 8:26 pm
Location: Chicago, Illinois

Re: Wrong colour

Postby Campbell » Tue Sep 25, 2012 7:42 am

Where are you seeing this? Is it on a particular game? Works fine for me.
ADRIFT Developer developer.
User avatar
Campbell
Site Admin
 
Posts: 4570
Joined: Sun Jun 23, 2002 11:05 am
Location: Edinburgh, Scotland

Re: Wrong colour

Postby Duncan_B » Tue Sep 25, 2012 6:20 pm

I'm seeing this on my latest WIP. It has only done this since the last update to v4.
User avatar
Duncan_B
 
Posts: 1200
Joined: Fri Apr 01, 2005 8:26 pm
Location: Chicago, Illinois

Re: Wrong colour

Postby Campbell » Tue Sep 25, 2012 7:18 pm

Strange - I don't recall changing much. Feel free to send it to me if you want me to take a look
ADRIFT Developer developer.
User avatar
Campbell
Site Admin
 
Posts: 4570
Joined: Sun Jun 23, 2002 11:05 am
Location: Edinburgh, Scotland

Re: Wrong colour

Postby Duncan_B » Tue Sep 25, 2012 8:48 pm

Hmm... so, when this occurred, it was during a part I was really focused in on. Now that I'm giving the game some final playthroughs to make sure nothing's broken, I'm seeing that it only occurs for a playthrough where the player says they haven't played IF before (there's a little tutorial bit). Could a stray <c> tag or something similar cause a problem like this? Have e-mail'd you a copy for your perusal.
User avatar
Duncan_B
 
Posts: 1200
Joined: Fri Apr 01, 2005 8:26 pm
Location: Chicago, Illinois

Re: Wrong colour

Postby Campbell » Mon Oct 01, 2012 4:50 pm

As per email, it's a bug with ADRIFT 4, caused by font changes before a cls persisting and messing up the next screen. A workaround is to put a space before any <cls> commands, to ensure any terminated font tags revert to the default font before the screen is cleared.
ADRIFT Developer developer.
User avatar
Campbell
Site Admin
 
Posts: 4570
Joined: Sun Jun 23, 2002 11:05 am
Location: Edinburgh, Scotland

Re: Wrong colour

Postby nikkil » Sat Nov 03, 2012 10:06 pm

That was quick. Any notes if this would be corrected soon tho?
User avatar
nikkil
 
Posts: 11
Joined: Mon Feb 27, 2012 12:30 pm


Return to ADRIFT 3.9 and 4.0

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests