Avira sees a virus in 5.0.35.2's run500 and dev500

This forum is the place to learn about and discuss ADRIFT 5. Feel free to mention any bugs you find here, but please also add these to the Bugs & Enhancements list.

Please also refer to the ADRIFT 5 Wiki for more information.
Post Reply
Nimdok
Posts: 4
Joined: Mon Feb 10, 2014 6:24 pm

Avira sees a virus in 5.0.35.2's run500 and dev500

Post by Nimdok »

Like the subject says, Avira (most recent libraries) picks up both as having the Dropper.MSIL.Gen2 trojan. Just wanted to let folks know, since there has been some problems in the past with false positives and such.
ElliotM
Posts: 1227
Joined: Tue Apr 17, 2007 9:04 pm
Points: 13
Location: The Midwest in the USA

Re: Avira sees a virus in 5.0.35.2's run500 and dev500

Post by ElliotM »

How about with version 5.0.35.3? There was a patch yesterday.
Nimdok
Posts: 4
Joined: Mon Feb 10, 2014 6:24 pm

Re: Avira sees a virus in 5.0.35.2's run500 and dev500

Post by Nimdok »

Yup.
Attachments
Screenie of the report
Screenie of the report
Untitled.png (39.27 KiB) Viewed 5710 times
ElliotM
Posts: 1227
Joined: Tue Apr 17, 2007 9:04 pm
Points: 13
Location: The Midwest in the USA

Re: Avira sees a virus in 5.0.35.2's run500 and dev500

Post by ElliotM »

Good to know. I use BitDefender and I haven't had false positive problems with it so far.
User avatar
Lazzah
Moderator
Posts: 2408
Joined: Thu Mar 31, 2011 5:54 am
Points: 65
Location: Clacton-on-Sea, Essex

Re: Avira sees a virus in 5.0.35.2's run500 and dev500

Post by Lazzah »

Neither Avast on my home PC, nor Norton on my work laptop, report any infections in these two applications when scanned.
The Axe of Kolt, The Spectre of Castle Coris, The Fortress of Fear, Die Feuerfaust, The Lost Children, Run, Bronwynn, Run, The Call of the Shaman, The Lost Labyrinth of Lazaitch, Magnetic Moon, Starship Quest, Revenge of the Space Pirates
User avatar
DazaKiwi
Posts: 774
Joined: Thu Oct 21, 2010 10:05 am
Points: 61
Location: New Zealand

Re: Avira sees a virus in 5.0.35.2's run500 and dev500

Post by DazaKiwi »

I use Norton Anti-virus and get both of them flagged as well when i go to run them after updating Adrift, but I am able to restore them and tell Norton to ignore them.
User avatar
P/o Prune
Site Admin
Posts: 4672
Joined: Mon Jun 24, 2002 9:18 am
Points: 93
Location: Denmark

Re: Avira sees a virus in 5.0.35.2's run500 and dev500

Post by P/o Prune »

Using Avast on my pc, no problems. I even ran a second scan just to make sure.
D-Day in progress 86Kb (Slowly drifting)
Just a Fairy Tale: 138Kb
User avatar
Campbell
Site Admin
Posts: 4727
Joined: Sun Jun 23, 2002 12:05 pm
Points: 0
Location: Edinburgh, Scotland
Contact:

Re: Avira sees a virus in 5.0.35.2's run500 and dev500

Post by Campbell »

It's frustrating. It's the software I use to package ADRIFT that's causing the false positives. My guess is the same software has been used by writers of viruses and so it has similar signatures. Rest assured, ADRIFT is clean. However, I think I will try to find a different packager for the next release.
ADRIFT Developer developer.
Post Reply